superior

Formació

Impulsen la formació en turisme entre els futurs professionals del sector

Com fa cada any, l’Agència Catalana de Turisme ha obert la convocatòria pública per incorporar nous becaris a les oficines de promoció turística que té fora de Catalunya. La dotació econòmica varia en funció de la destinació i oscil·la entre els 16.862 i els 32.450 euros per a l’any 2020.

Aquestes beques de formació en màrqueting turístic tenen un doble objectiu: formar professionals qualificats en l’àmbit del sector turístic català i proporcionar-los una experiència que els permeti aplicar-la posteriorment en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Poden accedir joves de fins a 30 anys d’edat que tinguin una titulació universitària oficial (grau, llicenciatura o diplomatura) i coneixement de l’idioma oficial del país on es desenvoluparà la beca, entre d’altres requisits. Es tracta de la 23a edició d’aquest programa de formació que es remunta a l’any 1997 i pel qual han passat prop de 200 joves.

Per altra banda, la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya també ha signat enguany 15 nous convenis de pràctiques amb alumnes que estan cursant un màster en turisme i que realitzaran un Treball de Final de Màster (TFM) sobre un projecte vinculat a la gestió i el desenvolupament del territori.

Es tracta d’una ajuda econòmica de 3.000 euros per sufragar el cost del màster als alumnes que el cursen. La Generalitat vol donar suport a projectes que potenciïn la creació d’experiències per redistribuir el flux turístic, millorar la capacitat de càrrega de les destinacions i fer un turisme més sostenible.

Les universitats implicades en aquest programa són la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Girona (UdG), el CETT-UB i la Universitat de Lleida (UdL).

Articles relacionats

Back to top button