superior

Allotjament

La irrupció del lloguer turístic: distorsió o disfunció en el mercat

Sense paraules: la plataforma Airbnb ha crescut un 67% a Madrid en tan sols un any i a Barcelona gestiona 3 milions de pernoctacions. El seu augment sembla imparable en les grans ciutats europees, malgrat tot tipus de mesures que intenten restringir-lo.

Els clients allotjats en habitatges turístics, intermediats principalment per Airbnb i altres plataformes de l’estil, augmenten. La situació no és exclusiva de Madrid i Barcelona, ​​a capitals com Berlín, París, Londres i Amsterdam cada any incrementen la quota de mercat.

Un estudi de Colliers International revela que Airbnb ja aporta 2,1 milions de pernoctacions a Madrid (un 67% més que l’any anterior) i més de 3 a la capital catalana. S’ha convertit en un ‘player’ al mercat de l’allotjament turístic madrileny (supera el 10% de l’activitat) i barceloní (13,2%), a París arriba al 15%.

El grau de distorsió o disfunció en el mercat que realitza aquesta plataforma està vinculat a dos aspectes: la presència dominant i desorbitada en determinats barris de les ciutats i la incorporació massiva d’oferta d’allotjament que competeix en desigualtat de condicions legals amb la resta d’oferta.

La posició d’Airbnb en algunes zones es pot considerar una disfunció de mercat. Als barris més turístics de Madrid i Barcelona la plataforma concentra el 70% del seu lloguer turístic. La competència amb el sector hoteler és total.

Articles relacionats

Back to top button