superior

Destinacions

El turisme familiar fa créixer els visitants a les Valls d’Àneu

Gràcies a l’aposta pel turisme familiar, les Valls d’Àneu, a la província de Lleida, ha experimentat una increment dels visitants de proximitat. Fins a un 7% més de turistes han visitat la comarca del Pallars.

“Les rutes a peu, la natura, el centre BTT, l’Ecomuseu i el Romànic són els actius principals que han fet augmentar les visites”, informen des del Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu. La decisió per certificar-se com a Destinació de Turisme Familiar ha permès donar un tomb a una oferta centrada en la neu i en els dies festius de pont per unes propostes més amplies que donen oportunitat a l’activitat turística durant tot l’any. Tant és així que en els mesos de setembre i octubre han augmentat considerablement el nombre de visitants.

El nombre de turistes ha crescut per segon any consecutiu i és que l’any 2013 les Valls van ser certificades com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya. Un segell que fins aquella data només tenien tretze destinacions del litoral català. La diversificació, per tant, està donant vida turística a un territori, ric en patrimoni cultural i natural, però molt allunyat de les grans conurbacions urbanes que són les que nodreixen de turistes aquest tipus de destinació. Bon exemple dels beneficis de la diversificació turística.

El president del Consorci, Carlos Cortina, s’ha mostrat entusiasta per la nova situació turística i ha declarat que “els esports d’aventura en general, el barranquisme, les rutes en BTT, les rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes o al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les visites a MonNatura Pirineus o a la Casa de l’Os, així com les tradicionals falles d’Isil, declarades enguany Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, fan de les Valls d’Àneu en una destinació de turisme permanent”.

Articles relacionats

Back to top button