Destinacions

La Val d’Aran potenciarà el senderisme amb la recuperació d’antics camins

El Consell General de la Val d’Aran (Lleida) preveu desenvolupar en 2010 un Pla de recuperació d’antics camins per a potenciar la pràctica del senderisme. Segons va afirmar el conseller de Turisme, Comerç i Transport, Juan Antonio Serrano, el govern aranès té previst portar a terme un projecte per condicionar els senderes i substituir els antics senyals dels camins per altres nous homologats.

Els treballs de recuperació començaran a executar-se en el Baish Aran i s’aniran desenvolupant de forma progressiva cap a la part més alta del territori.

En aquests moment, la auditoria, realitzada per experts austríacs, analitza la potencialitat de la pràctica del senderisme a l’Aran. Estan recollint els itineraris, per tindre així el coneixement necessari per desenvolupar la certificació internacional dels senders.

El projecte, que es desenvoluparà conjuntament amb Turespaña, preveu senyalitzar una ruta en cada nucli, que començarà i finalitzarà en el mateix poble. D’aquesta forma, es pretén destacar el valor dels elements patrimonials i culturals del territori.

Per altra banda, el Govern d’Aran promou una nova gestió del turisme per a impulsar la competitivitat del sector, la internacionalització i la descentralització de la destinació aranesa. La nova fòrmula es configurarà com un instrument de col•laboració públic i privat, que centrarà l’activitat de màrqueting i la comercialització./Ag EP

Back to top button