Empreses

Air Comet ja no vola

La companyia aèria Air Comet no ha pogut superar els seus greus problemes econòmics i finalment després de mesos d’agonia sembla que haurà de tancar definitivament. Aviació Civil ha habilitat diferents nombres de telèfon perquè els afectats realitzin les seves reclamacions.

Un jutge britànic de la Cort Suprema de Londres ha donat el cop de gràcia a Air Comet, del grup Marsans, després d’una resolució en la qual embarga i immobilitza part de la flota d’avions per un deute de 17 milions d’euros contreta amb el Nord Bank alemany. La companyia estaria preparant el concurs de creditors –antiga suspensió de pagaments- i l’acomiadament de tota la plantilla, 640 treballadors.

Als afectats tenen tres números d’informació telefònica especials (91 5978321, 91 5975075 i 91 5977231) facilitats pel ministeri de Foment.

A més de les reclamacions de la justícia britànica, l’aerolínia de Gerardo Díaz Ferrán compta amb un deute de 16 milions d’euros a la Seguretat Social i les nòmines de diversos mesos per pagar als seus treballadors. Per la seva banda el Ministeri de Foment podria sancionar amb 4,5 milions d’euros a la companyia per una infracció molt greu, a l’haver abandonat els viatgers.

Fonts sindicals calculen que el desastre d’Air Comet, que des del dissabte 19 de desembre ja no venia bitllets, pot deixar a terra a uns 1.500 viatgers diaris a Espanya aquests Nadal.

Back to top button