superior

Mercats

Tornen els núvols sobre l’emissor britànic i alemany

Quan semblava que les previsions de futur apuntaven certa esperança, amb turistes alemanys viatjant ja a Mallorca i una velocitat de vacunació molt alta en la població britànica, el Regne Unit i Alemanya, principals països emissors de turisme, han llançat un gerro d’aigua freda sobre les expectatives turístiques. Els dos governs tornen a manegar restriccions al turisme.

Les autoritats del Regne Unit van a implantar per llei les restriccions actuals. Pujaran les sancions als ciutadans que vulguin sortir de país sense un motiu justificat, fins als 5.500 euros de multa. Al principi el govern va anunciar que només permetrien els viatges a partir del 17 de maig, però a causa de la situació epidemiològica del coronavirus al món estudien retardar la data a l’1 de juliol. L’executiu ha insinuat que les vacances d’estiu fora de país seran altament improbables aquest any. Una mala notícia quan bona part de les esperances la fiàvem als britànics.

Per la seva banda, Alemanya desaconsella ara als seus ciutadans viatjar fora de país. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha imposat en el si del govern el seu criteri de no fer turisme i tancar-se a casa durant la Setmana Santa. La cancellera ha comparegut públicament per dir que exigirà una prova PCR a tots aquells que vulguin entrar al país, vinguin d’on vinguin, encara que no sigui d’una zona de risc.

Aquesta mesura també l’aplicaran per a aquells turistes alemanys que ja estiguin fora de país com ara a les Balears. Tots ells hauran de passar una prova PCR abans de pujar a l’avió. Les companyies aèries podrien fer-se càrrec de realitzar-les ja que quan van sortir d’Alemanya aquesta mesura no era obligatòria.

Articles relacionats

Back to top button