superior

Mercats

Tot ho fiem als britànics

La recuperació del mercat emissor britànic és una de les poques esperances a les que s’agafa el sector turístic espanyol. Les agències de viatges del Regne Unit estan sorpreses pel volum de vendes dels últims dies.

I és que en les últimes setmanes s’estan incrementant les reserves de ciutadans del Regne Unit que preveuen passar les seves vacances a la costa mediterrània, a Grècia, Xipre, Espanya i Turquia. Principalment ho fan per al mes d’agost i fins i tot setembre.

El ritme de vacunació en aquest país i l’anunci d’un pla de desescalada per part de govern britànic ha animat els seus ciutadans a reservar amb antelació les seves llargues estades a destinacions de sol i platja. El primer ministre Boris Johnson ha donat un impuls al sector turístic amb el seu pla per aixecar les restriccions i desbloquejar la mobilitat a l’estranger a partir del 17 de maig.

El govern preveu vacunar tota la seva població adulta abans del mes d’agost. A això cal sumar-li que la majoria dels ciutadans del Regne Unit estan oberts a utilitzar aplicacions per viatjar del tipus “passaport sanitari”. Una enquesta de Skyscanner revela que el 83% ho faria servir si fos necessari per sortir a l’estranger.

Espanya és el destí principal per als britànics i les Balears i Canàries se situen al capdavant. Els arxipèlags concentren dos de cada tres reserves realitzades des d’aquest mercat emissor cap a la destinació Espanya. A més, les autoritats espanyoles estan treballant per obrir corredors de viatge específics per al client del Regne Unit. No en va es tracta del principal mercat emissor internacional per a la indústria turística.

Els operadors comencen a notar que les reserves, per primera vegada en molt de temps, superen les cancel·lacions.

Articles relacionats

Back to top button