Destinacions

El distintiu Bandera Blava arriba aquest estiu a 98 platges i 24 ports esportius catalans

Catalunya ha incrementat en nou el número de platges amb bandera blava respecte al 2015. El jurat internacional Bandera Blava 2016 ha concedit un total de 122 banderes a la destinació, de les quals 98 són per a les platges i 24 per als ports esportius.

El distintiu Bandera Blava l’atorga la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut internacionalment, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Algunes veus crítiques recorden que Adeac no és cap organisme públic europeu, sinó una entitat privada. També critiquen alguns dels criteris per aconseguir la bandera, no sempre exigents. El conseller de Medi Ambient de les Balears, Vicenç Vidal, recorden que les banderes blaves no representen la qualitat de l’aigua perquè els paràmetres del segell pensen en aspectes d’accessibilitat i de serveis. Alguns municipis fa temps que van renunciar al distintiu.

Durant l’estiu de 2015 el 97% de les zones de bany litorals (242 punts de control) ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua. El 3% restant de zones de bany (8 punts de control) ha obtingut una qualitat bona, mentre que cap zona ha estat insuficient.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany i de les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners.

Consulta el llistat de platges amb bandera blava a Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button