superior

Destinacions

Els ecolodges de Costa Rica, un model d’allotjament turístic

Costa Rica és reconeguda com una de les millors destinacions de natura del món. I en el moment d’escollir un allotjament, els establiments ecològics o ECOLODGES s’emporten totes les lloances per la seva singularitat, qualitat i situació.

Molts d’ells tenen el “Certificat para la Sostenibilidad Turística” (CST) que atorga el Instituto Costarricense de Turismo i que garanteix el bon ús dels recursos naturals d’aquests establiments. A més a més, tots ells s’impliquen amb les comunitats locals, donen suport els seus esforços de conservació i protegeixen la fauna i la flora.

Alguns dels que han tingut més èxit poden servir d’exemple:

JUICEBAR HARMONYThe Harmony Hotel: Situat a prop dela platja Guiones, és perfecte per als amants del surf i les activitats aquàtiques, però també per aquells que busquin allotjar-se en un hotel vinculat a la comunitat local i la sostenibilitat. Amb 5 nivells CST (el màxim que es pot obtenir), s’hi porten a terme diverses activitats sostenibles que fan d’aquest lloc un exemple a seguir.

LUNA LODGELuna Lodge: Luna Lodge és un aïllat hotel ecològic enclavat en la fascinant i captivadora Península de Osa, prop del Parc Nacional de Corcovado, al sud-est del país. Amb 5 nivells de CST, des de fa 25 anys lluita per a que els visitants prenguin consciència i protegeixin la selva tropical i la Península de Osa.

Hacienda Guachipelín: Fundada en el segle XIX, aquesta antiga hisenda té una ubicació privilegiada al peu del volcà Rincón de la Vieja, a Guanacaste. És un eco-resort que compte amb 3 nivells de CST i més de 1.360 ha de terreny, 700 de les quals formen part del terreny cedit per a la conservació del bosc tropical sec, 410 ha que s’utilitzen per a pastures i 250 ha reforestades amb arbres en perill d’extinció.

SANTA JUANASanta Juana: A les muntanyes de la zona de Quepos es troba Santa Juana. En els seus inicis només era la “simple casita”, que esdevingué amb el pas dels anys en un dels ecolodges més reconeguts de la zona, amb unes vistes impressionants.

Arenas del Mar: Molt a prop del Parc Nacional Manuel Antonio, es troba l’hotel Arenas del Mar, situat davant del mar. Als voltants, s’hi pot gaudir d’innombrables activitats, com ara muntar a cavall, kayak, rafting, surf, vela o tirol·lina. La proximitat al Parc Nacional Manuel Antonio fa que el complex sigui una destinació idíl·lic per a l’observació d’aus. Arenas del Mar ha estat el primer hotel de luxe sostenible de Costa Rica que ha obtingut el Premi de la “Hoja de Sostenibilidad”.

Més informació de Costa Rica http://www.visitecostarica.com/

Articles relacionats

Back to top button