superior

EstudisMercats

Esperant l’efecte rebot del turisme el 2021

La situació desastrosa del sector turístic podria canviar si a finals d’aquest any i principis del pròxim s’aconsegueix una vacuna contra la Covid-19 que s’apliqui de forma generalitza a nivell mundial.

En un context com aquest es recuperaria la confiança social i podria retornar la seguretat a viatjar. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, defensa aquesta idea i augura un “efecte rebot si es recupera la confiança”. Així que el sector està molt atent a veure si a principis de l’any pot haver-hi ja una vacuna contra la coronavirus.

Així i tot, Maroto veu difícil recuperar el volum de turistes d’exercicis anteriors un cop es normalitzin els viatges turístics. Ara toca transmetre seguretat als clients que poden fer turisme amb certa normalitat.

Aquesta temporada d’estiu ha estat dramàtica per a molts negocis turístics que han hagut de sobreviure amb baixes ocupacions o directament han hagut de tancar els seus establiments. Però també l’estiu ha servit per contrastar com en alguns àmbits s’ha pogut desenvolupar l’activitat turística amb grans resultats i amb certa normalitat.

L’horitzó post-pandèmia apunta bé i l’esperança és que l’efecte rebot sigui prou fort i ràpid que desbloquegi les pèrdues d’aquest any 2020 per oblidar. Maroto creu que en un o dos anys es podria recuperar el perdut.

Articles relacionats

Back to top button