superior

Mercats

Proposen un “visat express” per a turistes xinesos amb Visa Or

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que encapçala una missió institucional a la Xina, proposa al Ministeri d’Afers Estrangers espanyol que concedeixi un “visat express” als turistes xinesos que acreditin disposar d’una Visa Or o un saldo suficient al compte corrent del seu país.

Amb aquesta mesura Huguet vol trencar el recel de les autoritats diplomàtiques espanyoles a flexibilitzar l’entrada de turistes xinesos, en part motivada per la por a una immigració il·legal. Durant la seva visita a la Xina el conseller s’ha reunit amb responsables de La Caixa i el BBVA -entitats amb participacions en grans bancs xinesos-, perquè el sector financer xinès s’impliqui i participi de la proposta facilitant les dades de solvència financera dels seus clients quan demanin un visat turístic per viatjar a Catalunya.

Segons el conseller Josep Huguet “no podem estar fent promoció a la Xina i topar constantment amb una trava tant important com aquesta, que acaba frenant l’entrada de turistes”. Actualment només arriben a Catalunya uns 50.000 turistes a l’any, molt poc comparat amb el potencial real de la Xina. “No ens podem permetre el luxe de perdre’ns aquesta primera onada de turisme xinès, que de moment no pateix la crisi econòmica, per culpa de traves burocràtiques”, ha afegit Huguet.

Una altra dels problemes per la captació de turisme asiàtic són la falta de connexions aèries directes amb Barcelona. Sobre això, Huguet comenta que “s’està treballant des de fa temps amb el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries per mirar que es tornin a obrir vols directes davant el potencial turístic i de negocis que ofereix aquest mercat”. Alhora que ha reclamat un nou Consolat espanyol a Guangzhou, la regió amb major potencial emissor de la Xina i la primera amb renda per càpita, per ajudar a superar el col·lapse que hi ha al Consolat de Xangai.

El turista xinès és un professional o executiu d’entre 35 i 54 anys, que viatja per motius d’oci amb una estada aproximada d’11 dies i s’allotja en un hotel de 3-4 estrelles. Els turistes xinesos provenen de les grans ciutats que tenen una renda elevada per càpita com poden ser Beijing, Xangai, Tianjin i Zhejiang. Estan interessats per les compres i gasten una mitjana de 1.500 euros en el viatge i 1.600 en compra i consum directe a la destinació.

Back to top button