superior

Empreses

El Celler de Can Roca torna a liderar la gastronomia mundial

El restaurant gironí dels germans Roca ha estat escollit el millor del món. El Celler de Can Roca desbanca al Noma i recupera la posició que va obtenir ara fa dos anys. Entre les distincions anuals que atorga la publicació Restaurant a Londres, també ha triomfat Albert Adrià,  ha estat escollit com el millor pastisser 2015.

Restaurant elabora la llista dels 50 millors restaurants del món i juntament amb la Guia Michelin conformen els indicadors de més prestigi per al món de la gastronomia. El xef Joan Roca s’ha mostrat gratament sorprès perquè no s’esperaven ser els vencedors però assumeixen la responsabilitat de ser els número ú com fa dos anys. Joan Roca considera que el futur de la gastronomia passa per centrar-se en els aspectes emocionals i intangibles que fan especial l’experiència gastronòmica.

Aquest agost el Celler de Can Roca tornarà a tancar les portes i iniciaran una gira per tot el món on cuinen amb productes de cada indret que visiten.

A la llista dels 50 millors ha entrat per primera vegada el restaurant barceloní Tickets, d’Albert Adrià -germà de Ferran Adrià- que ha aconseguit la posició 42. Albert Adrià ha sortit reconegut per partida doble ja que també s’ha endut el reconeixement a millor pastisser.

Els 10 millors restaurants:

  1. El celler de Can Roca, Girona
  2. Osteria Francescana, Modena
  3. Noma, Copenhagen
  4. Central, Lima
  5. Eleven Madison Park, Londres
  6. Mugaritz, Sant Sebastià
  7. Dinner, Londres
  8. Nasrishawa, Tòquio
  9. D.O.M., Sao Paolo
  10. Gaggan, Bangkok

Articles relacionats

Back to top button