superior

TT.OO. AA.VV.

ACAV proposa garanties per al consumidor davant cessaments d’aerolínies

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) ha proposat al Ministeri de Foment la creació d’un fons de garantia que defensi al consumidor davant el tancament de companyies aèries. Aquest fons garantiria el reemborsament dels bitllets o repatriació dels passatgers afectats en cas d’insolvència o cessament d’activitat de les aerolínies.

La proposta presentada al ministeri per ACAV compte amb el suport d’IATA (Associació de Transport Aeri Internacional) i ALA (Associació de Línies Aèries). Amb aquesta cobertura Espanya es convertiria en el primer país de la UE en crear un fons d’aquestes característiques.

La garantia protegiria els passatgers afectats tant amb el retorn de l’import dels bitllets abonats com amb la repatriació dels viatgers. Amb l’entrada en funcionament del fons el Govern no hauria de pagar importants quantitats de diners per repatriar els passatgers que es veiessin afectats per aquestes situacions de fallida, tal com va succeir recentment amb Air Comet.

Segons explica ACAV, la Directiva sobre viatges combinats és l’única regulació que ofereix protecció al passatger en cas que algun dels proveïdors del paquet combinat sigui insolvent. Aquesta Directiva no cobreix els bitllets d’avió que no formin part d’un viatge combinat. Per això, l’associació d’agències de viatges ha insistit en diferents ocasions davant la UE de la necessitat que les aerolínies subscriguin garanties que protegeixin al passatger en un supòsit de fallida o insolvència.

Les agències de viatges representades per ACAV i FEAAV i les aerolínies per IATA i ALA s’han reunit amb l’Agència Estatal de Seguretat Aèria per part del ministeri de Foment per presentar-li aquest projecte que haurà de madurar-se en properes reunions.

Back to top button