superior

Destinacions

Les comarques de Lleida esperen 750 mil turistes d’aventura

Per primera vegada la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 que ha començat aspira a superar la contractació de 750.000 serveis en activitats de terra, d’aire i d’aigua a Lleida.

Distribuïdes pel conjunt de les 13 comarques lleidatanes es troben 228 empreses especialitzades en el turisme d’aventura (182 pertanyen a la zona del Pirineu i del Prepirineu i 46, a la plana de Lleida).

La nova campanya presenta novetats com ara la prolongació de la navegabilitat sense interrupcions per a les embarcacions de ràfting i caiac del riu Noguera Pallaresa, que passa dels 15 fins als 50 km, i també la pràctica del bungee jumping (salt amb corda elàstica) a la Llosa del Cavall (el Solsonès), que es convertirà en el tercer salt més alt del món des d’una plataforma situada en una presa.

102,5 milions d’impacte econòmic
A la presentació de l’estudi que anualment elabora el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida sobre el turisme actiu, han informat que la temporada 2018 es va tancar amb una contractació de 731.017 serveis, un 3,2% més que l’any anterior i un impacte econòmic d’aquest sector de 102,5 milions d’euros l’any 2018 (considerant els ingressos procedents de l’activitat mateixa, l’allotjament i la restauració).

Considerant només els serveis oferts per les empreses del sector, el volum de negoci és de 31 milions d’euros, un increment de 2 milions d’euros respecte a l’any 2017 en la contractació d’activitat directa i d’uns 4 milions d’euros més si es comptabilitza l’impacte econòmic directe en el sector de l’hostaleria i la restauració.

El turisme d’aventura a Lleida genera 88 milions d’euros

La campanya de turisme actiu i d’esports d’aventura comença a Lleida amb un 5% més d’empreses

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button