superior

Destinacions

Nova empenta a l’Hermitage a Barcelona

Els impulsors privats de la sucursal barcelonina del Museu Hermitage intenten desencallar-lo després de tres anys.

La societat promotora ja ha fet el pas per sol·licitar la seva instal·lació a la zona portuària de Barcelona. L’Ajuntament no veu amb bons ulls aquest nou equipament cultural i volen un projecte sòlid amb garanties de viabilitat econòmica. Hi ha algunes delegacions de caràcter privat d’aquest museu que no han funcionat.

Es tracta d’una iniciativa que suposaria una inversió de més de 50 milions d’euros i un volum de visitants que rondaria els 500.000. A hores d’ara la ubicació prevista per al Hermitage Barcelona seria en un edifici proper a l’Hotel W.

Aquest projecte es va presentar el 2012 i durant aquests anys ha viscut aproximacions i desencontres amb els responsables públics. Es tracta d’una iniciativa privada que pot aportar un nou reclam turístic per a la ciutat. La subseu d’aquest famós museu contribuiria a la renovació del front marítim de la ciutat.

A més, la situació del museu, al costat de la terminal de creuers, li confereix encara més el paper de recurs turístic. Barcelona podria exposar obres procedents del museu Hermitage de Sant Petersburg que disposa de més de 3 milions de peces artístiques.

El futur de l’Hermitage Barcelona depèn del grau de complicitat que mostri l’Ajuntament i també serà determinant la posició dels veïns de la zona.

Articles relacionats

Back to top button