Destinacions

El mal temps enterboleix la Setmana Santa

El balanç turístic de la Setmana Santa 2019 no ha cobert les expectatives. Les previsions no eren dolentes però la meteorologia és un factor determinant que influeix en les reserves d’última hora.

El front que ha castigat la Mediterrània durant els dies de festa ha desanimat molts turistes. Les reserves s’han moderat i el mal temps ha pogut rebaixar un 2% les estimacions inicials. Pocs clients han anul·lat les seves estades, però molts sí que han decidit no desplaçar-se.

Les destinacions de costa catalanes han patit més el contratemps meteorològic amb ocupacions d’entre el 70% i el 90%. Mentrestant, l’interior i la muntanya, amb estacions d’esquí obertes als Pirineus, han complert més les expectatives. Les últimes nevades han permès allargar la temporada fins al Dilluns de Pasqua.

Malgrat el mal temps, la costa catalana s’ha salvat de la catàstrofe que han patit les destinacions del llevant mediterrani. La Setmana Santa de la Comunitat Valenciana ha estat un autèntic desastre i els hotelers la consideren una de les pitjors que recorden. Les reserves han caigut fins a un 80% respecte a l’any passat.

El balanç en termes globals d’aquesta Setmana Santa per al turisme català no és positiu bàsicament perquè l’última hora no ha funcionat. Ha faltat aquest última empenta de reserves.

Una Setmana Santa una mica millor que la de 2018

Articles relacionats

Back to top button