superior

Estudis-antics

Quan s’acabarà l’efecte de la crisi sobre el turisme?

El 41% dels professionals del sector que segueix l’actualitat turística a través de COMUNICATUR creuen que ningú pot predir la fi de la crisi. Un 29% considera que els anys de resultats rècord ja són història. En aquest sentit, les últimes dades situen 2009 com la pitjor temporada de la dècada.

Són pocs el enquestats que consideraven que a l’estiu es notarien els primers signes de recuperació (9%), però comença a ser significatiu els que tenen esperança pel que fa a 2010. Concretament el 21% ha apostat per l’opció que afirma que el proper any ja s’obtindran resultat positius.

COMUNICATUR realitza periòdicament consultes als professionals sobre temes d’actualitat. A finals d’any va preguntar sobre com valorava la temporada turística 2008. El 10,2% el van qualificar d’un bon any, el 48,3% de similar a temporades anteriors i el 41,5% van valorar-ho com a clarament dolent.

Així sobre el Plan Renove del turisme, el 46,7% del sector va opinar que era de gran utilitat, a un 23,3% li va semblar una mesura poc innovadora i el 30% deia que el sector necessitava un altre tipus d’ajuts per part de l’administració.

La compra d’Spanair per part de capital català també es va sotmetre a l’opinió dels lectors. En aquest cas la majoria (58%) va dir afirmar que era una excel•lent noticia, el 27,5% era partidari d’esperar per veure els resultats i el 14,5% no ho veia com una bona opció empresarial.

COMUNICATUR manté un acord tecnològic amb el portal especialitzat en enquestes a Internet, OCHARTS, per gestionar i dissenyar les enquestes a la web. www.ocharts.com

Articles relacionats

Back to top button