superior

Mercats

La Generalitat llança dues campanyes per captar turisme català i espanyol

Per fer front al descens generalitzat de turistes que pateixen les destinacions Turisme de Catalunya ha anunciat el llançament de dues campanyes publicitàries amb la intenció de fidelitzar els turistes espanyols i els catalans. Les dues promocions, que comencen aquest estiu i s’allargaran fins el desembre, tenen un pressupost de 1,1 milions d’euros.

“Fes-te fan de Catalunya” i “Que no t’ho expliquin”, són els dos eslògans escollits, el primer per al mercat espanyol i el segon per al mercat català. Sobre la importància d’aquests clients el conseller de Turisme, Josep Huguet, ha afirmat que “l’augment del turisme interior des de 2005 compensa la davallada del turisme estranger".

Segons ha informat Turisme de Catalunya, “un cop més, s’ha apostat per una fórmula innovadora de promoció directa online seguint les últimes tendències web 2.0”. En els objectius de les campanyes destaquen: “incrementar la motivació dels catalans a passar les seves vacances dins del seu territori, reforçar el posicionament de Catalunya com a país de qualitat al mercat espanyol i transmetre una imatge de Catalunya propera, positiva i amable”.

En aquesta ocasió no han programat anuncis de televisió i tot es basa en anuncis en premsa i sobretot en publicitat a Internet. Comenten que “l’usuari serà part activa” i que “podrà formar part d’una xarxa social -basada en Facebook-, on tindrà l’oportunitat de fer-se fan de Catalunya, compartir les seves experiències, suggerir visites i penjar les imatges de les seves vacances a Catalunya”. Acompanyant a aquesta filosofia l’organisme de promoció turística ha obert dues pàgines web especifiques www.haztefandecatalunya.com i www.quenothoexpliquin.cat

Una de les iniciatives dirigida als propis turistes catalans anima a buscar fotografies d’un lloc, costum o menjar de Catalunya que recordi a un altre indret del món. Amb aquest joc es pretén demostrar que Catalunya és tan atractiva com qualsevol altra destinació.

Per fer comprensible la campanya Turisme de Catalunya ha editat dos vídeos explicatius:

Video campanya espanyola

Video campanya catalana

Back to top button