superior

Mercats

6.000 agents de viatge xinesos participaran en un curs sobre el turisme a Catalunya

La Universitat de Guangzhou i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) han preparat un curs online sobre Catalunya per formar experts xinesos coneixedors de l’oferta turística catalana. El curs, que es durà a terme els mesos de juliol i octubre, el realitzaran 6.000 professionals de la província de Guangdong i de Hong Kong.

Segons la Generalitat, “aquesta iniciativa suposa una formació turística sense precedents en el mercat xinès”. El curs està format per 21 unitats didàctiques, el contingut de les quals l’ha dissenyat un grup de treball de la Universitat de Guangzhou format per professionals catalans i cantonesos.

Els turoperadors i agents de viatge adquiriran coneixements específics sobre els atractius turístics catalans, es convertiran en prescriptors de Catalunya i obtindran un diploma que els acreditarà com a experts coneixedors de la destinació. El Govern de Guangdong també s’ha implicat en aquest projecte.

L’ACT explica que per afrontar aquesta formació s’utilitzarà una “plataforma tecnològica d’alt nivell” com les que fan servir les empreses multinacionals. Si l’experiència és positiva, els responsables turístics de Catalunya podrien replicar-la a d’altres províncies de la Xina i a d’altres països asiàtics.

La Xina es pot convertir en una de les fonts de turistes més important del món. El turisme xinès ha crescut un 40% a Catalunya els darrers 5 anys. En 2010 van arribar uns 65.000 xinesos, principalment a Barcelona, malgrat no comptar amb connexions aèries directes estables.

Back to top button