superior

Empreses

El risc dels viatges turístics a l’espai i al fons de l’oceà

La desaparició del minisubmarí que visitava les restes del Titanic amb 5 passatgers ha posat al descobert els riscos de propostes turístiques de màxima exclusivitat. Els clients, que són de poder adquisitiu altíssim –han pagat entre 200 mil i 250 mil euros-, volen viure experiències úniques.

Moltes empreses estaven organitzant visites a la zona del naufragi. L’atracció que genera el Titanic ho han convertit en una nova proposta turística. La del submarí ja és la versió més Top de les activitats que s’hi ofereixen.

Entre els desapareguts en aquest viatge d’OceanGate Expeditions hi ha un multimilionari britànic i un altre pakistanès, a més d’altres persones amb capacitat per pagar el trajecte.

Els viatges exclusius al fons de l’oceà mantenen moltes semblances amb els viatges espacials. Són experiències que molt poques persones poden gaudir per l’alt preu. Totes dues identifiquen el client amb un explorador, astronauta, científic…, una persona escollida que viurà un viatge únic.

Richard Branson amb la seva Virgin Galactic, Jeff Bezos amb Blue Origin i Elon Musk amb SpaceX són tres de les iniciatives aeroespacials que comercialitzen experiències a l’espai per a turistes premium. Vols orbitals, no exempts de riscos, amb preus que poques persones poden pagar.

La recerca de l’exclusivitat en el turisme ha arribat fins a aquest punt, conjugar allò que és “únic” amb allò que és “perillós”. Als Estats Units s’ha mobilitzat tota la Guàrdia Costera per trobar el submergible perdut a l’Atlàntic. La vida dels 5 tripulants està en risc, només tenen oxigen per a poques hores.

Articles relacionats

Back to top button