superior

Formació

Els millors restaurants del món

El Disfrutar i DiverXo ocupen la posició 2 i 3 del rànquing

The World’s 50 Best Restaurants ha fet la classificació d’aquest any on dos restaurants espanyols se situen com els millors d’Europa i pugen al podi mundial.

El millor de 2023 és el restaurant Central de Lima (Perú), del xef peruà Virgilio Martínez. Seguidament apareix el restaurant barceloní Disfrutar de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Els tres excaps de cuina d’El Bulli han col·locat el seu establiment com a segon del món i primer d’Europa. A continuació, la posició de bronze l’ocupa el restaurant madrileny del xef Dabiz Muñoz, DiverXo. L’Asador Etxebarri, de Bittor Arguinzoniz a Axpe (Guipúscoa) ha arribat a la quarta posició.

The World’s 50 Best Restaurants va decidir fa uns anys que aquells restaurants que ja han aconseguit ser els millors del món en alguna edició deixessin aquest rànquing i passessin a formar part del llistat d’honor dels Best of the Best. Allà hi són el Celler de Can Roca, El Bulli o el danès Geranium que va ser el millor de l’any passat.

A la classificació dels 50 millors del món d’enguany la gastronomia espanyola està ben representada. A més dels tres restaurants espanyols de les primeres posicions hi ha el restaurant Quique Dacosta (20è), Elkano (22è) i Mugaritz (31è)

Articles relacionats

Back to top button