superior

Empreses

CCOO reclama al sector un compromís amb un model sostenible, social i laboralment responsable

El sindicat Comissions Obreres ha presentat el seu informe de turisme amb l’anàlisi de l’activitat 2022 i les previsions del 2023

Com és habitual, el Gabinet de Tècnic Federal de Serveis de CCOO ha elaborat el seu informe anual de conjuntura turística. En ell destaquen els aspectes més significatius del sector i com afrontar la recuperació després de la pandèmia.

En aquest sentit, reclamen als agents públics i privats un compromís amb un model sostenible, social i laboralment responsable, que permeti que la recuperació de l’activitat turística no acabi amb una tornada cap als “vicis passats”, apostant per l’ocupació de qualitat, pel desbloqueig dels convenis col·lectius sectorials i per la recuperació del poder adquisitiu de les persones treballadores del sector.

L’informe, titulat “El model turístic davant la cruïlla de la recuperació” consta de 36 pàgines i està dividit en dues parts. En la primera s’analitza profusament els indicadors de l’activitat turística en el 2022 amb moltes dades. Es dona per fet que la recuperació post pandèmica ja és total i analitza les bones perspectives per a enguany, comparant-les amb les que es tenien el 2019.

Lògicament, la situació laboral ocupa una bona part de l’anàlisi, però hi ha moltes comparatives interessants, com les relatives a la situació econòmica entre 2019 i 2022. (Nombre de turistes, despesa mitjana, ràtio nombre d’habitacions / personal empleat, ingrés per habitació disponible, evolució de l’IPC general en relació a l’IPC de restaurants i hotels, etc.).

En la segona part s’ofereix un decàleg de propostes per al 2023 amb vista a aquesta transformació  que demanda i aborda temes com la pressió sobre l’habitatge (un dels temes que preocupa més al sindicat), l’adequació de la contractació fixa discontínua en el sector, les càrregues de treball i la qualitat de servei, la formació i promoció dins de la carrera professional o les ocupacions de difícil cobertura.

Podeu accedir a l’informe complet AQUÍ.

Si ho preferiu, també podeu veure el vídeo de la presentació de l’informe AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button