superior

Aeri

El Prat concentra el 40% del trànsit aeri entre Espanya i Àsia

Més de 600.000 passatgers han viatjat entre Barcelona i l’Àsia entre gener i octubre del 2010, cosa que representa un 40,8% del trànsit aeri total entre Espanya i l’esmentat continent. El Magrib i els països subsaharians han superat al mercat sud-americà amb un volum de passatgers de 621.000 i un creixement del 111,7% en els últims cinc anys.

Segons dades de l’Observatori del Trànsit Aeri de Barcelona difosos per la Cambra de Comerç de Barcelona, les instal•lacions del Prat han tingut un creixement mensual superior al 20% durant el 2010, a causa de la incorporació de noves companyies. Aquesta tendència pot continuar creixent el 2011 per la incorporació de noves destinacions com Sao Paulo, Trípoli, Bamako i Miami.

En concret, l’aeroport de Barcelona ha acumulat un creixement de passatgers d’un 6,4% entre gener i novembre del 2010 en comparació amb el 2009 motivat pel trànsit intercontinental i també, tot i que en menys grau, per l’europeu.

Els moviments a l’Orient Mitjà són el trànsit intercontinental que més creix a Barcelona amb de 433.595 passatgers registrats i un increment interanual del 39,2%, de manera que la capital catalana concentra el 47,6% del trànsit aeri entre Espanya i Israel.

Els convenis Espanya –Àfrica, un obstacle per al Prat

Els acords bilaterals entre Espanya i molts països africans, en els quals es beneficia les connexions via Barajas, han limitat el creixement de l’Aeroport de Barcelona. El Marroc seria una excepció a causa de la política de cels oberts entre aquest país i la UE. De fet, el Marroc ha augmentat el tràfic aeri en un 222,6% en els últims cinc anys.

Back to top button