AllotjamentEmpreses

La Generalitat planteja bloquejar l’accés a Airbnb des de Catalunya

La Generalitat ha sancionat amb 30 mil euros Airbnb per comercialitzar habitacions individuals en domicilis particulars, una oferta il•legal fora de la normativa catalana que poden no tenir garantia ni qualitat.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma que la Generalitat està estudiant iniciar un procediment per impedir l’accés a la plataforma digital d’Airbnb des de qualsevol IP situada a Catalunya. Per fer-ho, buscarà la col•laboració de les operadores subministradores de serveis de telecomunicacions.

Com ja va informar Comunicatur la direcció general de Turisme va activar una campanya inspectora en l’àmbit de la comercialització on line dels habitatges d’ús turístic i dels apartaments turístics rastrejant fins a 2.000 pàgines webs. D’aquesta activitat en surt la sanció a Airbnb.

La Generalitat ha pres la plataforma P2P com exemple per demostrar que va de debò amb aquest tipus d’intermediaris. L’Administració catalana és la primera administració en l’àmbit de la Unió europea que ha imposat una sanció per comercialització d’oferta il•legal a la companyia nord-americana. Junt a Airbnb altres 7 empreses han estat sancionades i es mantenen oberts 55 procediments més contra altres tantes.

El conseller ha assegurat que “el Govern de Catalunya no està en contra de l’economia col•laborativa, creiem que és nou canal per enllaçar consumidors amb proveïdors, per generar nous models de negoci, i per aprofitar les noves tecnologies per generar nous canals de comercialització i distribució, però les regles de joc han de ser les mateixes per a tothom”. Puig s’ha mostrat convençut que “l’economia col•laborativa no vol dir economia submergida, ni contractació il•legal, ni frau fiscal, ni riscos per als consumidors. Convençuts d’això, l’economia col•laborativa ha de comercialitzar i transaccionar d’acord amb les normes sectorials que existeixen”.

Articles relacionats

Back to top button