superior

abajo

Estudis

Allotjament, menjar i compres: els tres ingredients clau del turista satisfet

Atraure els turistes és important, però també ho és tant o més aconseguir que marxin contents. D’això dependrà que tornin o recomanin a familiars i amics la destinació en qüestió. Un bon allotjament, menjar de qualitat i l’oportunitat de realitzar unes bones compres són els tres ingredients clau per aconseguir aquest objectiu.

Així es desprèn de l’estudi Value for money perception in European cities. Improving the visitor experience de l’European Cities Marketing, que apunta aquests tres serveis com els que més condicionen la valoració de la qualitat-preu que el turista fa del seu viatge. Aquest informe analitza la competitivitat de diferents ciutats europees i no europees segons la percepció que tenen els visitants en relació a la despesa que fan i la satisfacció que n’obtenen.

A banda dels tres elements esmentats, l’estudi també té en compte altres aspectes com l’hospitalitat, la seguretat, la neteja, el preu del transport públic i el cost de les activitats de cultura i oci.

L’hospitalitat és, precisament, l’actiu que millor valoren els turistes que visiten la capital catalana, segons enquestes de Turisme de Barcelona. El tracte dels barcelonins amb els visitants frega l’excel·lent, amb una qualificació de 8,73 sobre 10. Altres elements que també reben bona nota són les compres, la restauració i l’hostaleria, amb qualificacions per sobre del 8.

En general, les ciutats europees tendeixen a esforçar-se més a satisfer els turistes que les ciutats no europees, si bé els serveis d’aquestes últimes també obtenen bones qualificacions en determinats serveis, com el transport públic, que es considera car a Europa.

Articles relacionats

Back to top button