Destinacions

Calafell marca el camí de com reorientar l’oferta d’oci nocturn

La reconversió de les destinacions marcades per una oferta de festa és una assignatura pendent de molts municipis de costa que podran tenir Calafell com a referent

L’Ajuntament de Calafell i el sector de la nit han decidit actualitzar el format d’oci de la destinació. Entre les propostes hi ha la de crear un laboratori d’oci per reflexionar sobre com reorientar l’oferta festiva nocturna de la localitat.

L’objectiu del laboratori serà trobar propostes que reformulin l’activitat cap a un format més saludable, familiar i que no s’estengui en horaris de matinada. Després de dos anys de treballs, el sector privat i ajuntament compten amb 54 propostes concretes, una d’elles és la posada en marxa de l’esmentat laboratori de l’oci nocturn.

Ve de lluny l’activitat econòmica de Calafell vinculada al turisme de sol i platja. I com ha passat en moltes altres destinacions de costa, lligada a aquesta oferta, s’ha desenvolupar una oferta d’oci nocturn i festa que necessita una actualització d’acord als nous models de la demanada. Actor públics i privats són conscients que la fórmula s’ha de renovar a fons després de dues dècades per adaptar-se a una clientela nova.

En aquest sentit, Ramon Ferré, alcalde de Calafell, qualifica el model actual “d’obsolet” perquè “es basa principalment en el consum d’alcohol, quan les noves formes d’entreteniment estan virant cap a un lleure saludable, de caire familiar”

Les mesures aniran en línia per combatre els sorolls i l’incivisme orientant l’oferta dels negocis a propostes d’oci més tranquil·les. En paral·lel, també proposen evitar els botellots i el consum d’alcohol per  part dels menors. Les idees que sorgeixin podrien servir com “un punt de referència per a la resta de municipis”, afirma l’alcalde.

Articles relacionats

Back to top button