Estudis

L’any 2019 tancarà amb uns resultats turístics de resistència

2019 no serà un any històric en quant a les dades turístiques però el balanç final es podrà considerar de resistència. Els indicadors porten camí de tancar uns resultats turístics similars a l’any passat.

Fins ara el nombre de turistes estrangers que han arribat a Catalunya durant aquest any ha crescut un 0,7% respecte el 2018. Un percentatge molt discret comparat amb el d’altres exercicis. En el conjunt de l’Estat l’augment és també un discret 1,1%.

En els primers deu mesos de l’any la destinació catalana ha rebut 17,3 milions de turistes i sembla que els últims mesos de l’any estan creixent una mica més que la mitjana de l’any, la qual cosa indica que es podria tancar el 2019 amb un creixement al voltant de l’1%

Estan funcionant molt bé a Catalunya els turistes d’Estats Units i Rússia, per contra els països nòrdics (-21%), França (-2,8%) i el Regne Unit (-2,8%) han baixat de forma considerable.

L’altre element que forma part del tancament del balanç turístic és la despesa que realitzen aquests turistes internacionals. La despesa que acumulen aquests turistes estrangers a Catalunya se situa enguany un 4,8% per sobre del 2018. A final d’any és possible que la destinació catalana hagi rebut 900 milions d’euros més que en l’exercici anterior. La despesa mitjana per persona i dia dels turistes estrangers és de 197 euros, l’any passat aquesta dada era inferior als 190 euros.

Articles relacionats

Back to top button