superior

DestinacionsReportatges

El Maresme, destinació de cine

Joaquim Arnó

La comarca del Maresme, sota la marca “Costa Barcelona”, es vol posicionar com un destí cinematogràfic i per això el 2018 es va crear la Maresme Film Commission, una entitat que facilita els rodatges a la comarca i que actua sota el paraigua de la Catalunya Film Commission.

La seva proximitat amb la ciutat de Barcelona, la seva geografia entre mar i muntanya, i la bona comunicació amb l’entorn, fan que El Maresme sigui l’escenari escollit per moltes productores cinematogràfiques i del món audiovisual.

Destacades produccions internacionals ja han aterrat al Maresme. S’hi han rodat escenes de la famosa sèrie Joc de Trons, al Castell de Santa Florentina de Canet de Mar, així com també llargmetratges tan importants com Elisa y Marcela (2019) d’Isabel Coixet i amb seqüències rodades a Vilassar de Dalt, o Gente que viene y Bah (2019) àmpliament rodada al Maresme.

Altres sèries i programes de televisió rodats al Maresme són la Benvinguts a la família, de Paco Plaza, amb escenes rodades a Cabrils i Mataró, o els programes de TV3 el millor restaurant davant del mar i la millor cuina del pèsol al Maresme de Joc de cartes, a més d’El Foraster, que va visitar Òrrius i que s’emetrà aquesta propera temporada.

25 municipis del Maresme estan adherits a la Maresme Film Commission, que durant la seva curta vida ja ha facilitat prop de 100 rodatges a la comarca.

El Maresme és el teló de fons d’anuncis, sèries i pel·lícules, convertint-se en un referent per als amants de la cultura cinematogràfica. Aquest passat mes d’octubre ens van visitar les bloggers finlandeses de Fangirlquest, que es dediquen a emmarcar escenes de ficció al escenari real, el que elles anomenen #screenframing i que s’ha fet viral a les xarxes. Van visitar el Castell de Santa Florentina en un viatge dedicat a Joc de Trons.

Les productores poden trobar molts diferents tipus de localitzacions a la comarca, des de museus, platges, carrers, edificis privats o monuments fins a teatres o bars. Actualment el web de la MFC hi ha més de 300 localitzacions.

Entre les principals tasques de la Maresme Film Commission destaquen l’atenció i seguiment als projectes audiovisuals, i el seguiment i coordinació amb les administracions públiques i particulars adherits a l’òrgan, a més del manteniment i actualització del seu inventari de localitzacions i la web de la Maresme Film Commission.

La iniciativa, del Consorci Promoció Turística Costa del Maresme, està sent un factor clau per dinamitzar la indústria cinematogràfica a la comarca i per promocionar la Costa Barcelona a la petita i gran pantalla.

Joaquim Arnó
President del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Articles relacionats

Back to top button