Fires i CongressosFormació

Ocitur II es tanca amb un impacte econòmic de 62 mil euros pel Maresme

Els organitzadors del II Congrés Ocitur conjuntament amb The Fourth International Conference on Tourism between China and Spain (ITCHS2014) afirmen que els objectius de l’esdeveniment s’han assolit sobradament, tant pel que fa a l’alta participació i qualitat de les propostes, com als resultats econòmics. “El Congrés gairebé s’ha autofinançat i l’impacte econòmic per la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme seria d’uns 36 mil euros —entre allotjament, activitats after the meeting i compres—, més els prop de 30 mil euros que s’ha ingressat en concepte d’inscripcions i patrocinis”, asseguren. L’event es va celebrar a la Universitat Tecnocampus de la capital maresmenca entre els dies 29 de juny a 2 de juliol.

L’objectiu del Congrés ha estat reunir investigadors, empreses i institucions que, interessades en l’oci i el turisme, fan recerca per crear coneixement, productes, serveis i empreses. “Volíem que fos un lloc de trobada per a la reflexió i la transferència de coneixements sobre el turisme i convertir-nos en un referent a nivell científic”, comenten. En aquest sentit i pel que fa als resultats acadèmics i científics, Ocitur ha comptat amb prop de 200 comunicants, entre taules i taules rodones, moltes de les quals es van haver de fer en paral·lel donat el volum de ponències, la major part de les quals protagonitzades per persones de l’administració, empresaris i professionals.

Hi ha hagut comunicants i ponents gairebé de totes les universitats catalanes, diverses d’espanyoles (Balears, Canàries i Deusto), i d’internacionals de països com Tailàndia, Xina, Japó, Austràlia, Estats Units, Portugal i Mèxic. Les propostes presentades van girar al voltant de l’evolució i els recursos d’una destinació madura de sol i platja, les noves tecnologies i tendències en el màrqueting, l’especialització en turisme cultural, la gestió dels recursos humans dins del sector, així com les relacions turístiques entre Espanya i la Xina, entre d’altres.

“Estem rebent contínuament missatges de felicitació. S’ha trobat molt positiu que el Congrés estigui obert a professionals i empresaris, així com haver fet un pas endavant amb la seva internacionalització”, assenyalen els organitzadors. Les mateixes fonts afegeixen que “els resultats són immillorables cara a Ocitur 2016, que comptarà d’entrada amb bones perspectives”. Malgrat això, manifesten que “cal involucrar més als empresaris de la comarca per tal que s’incorporin al projecte, així com augmentar el nombre de congressistes”.

Articles relacionats

Back to top button