superior

Transport

Les obres de l’Aeroport de Barcelona ampliaran la seva capacitat fins als 70 milions de passatgers

Aena té previst millorar les infraestructures de Barcelona-El Prat amb una terminal satèl·lit que entrarà en servei el 2026.

Actualment, El Prat gestiona 50 milions de viatgers i és a prop de desbordar la seva capacitat que estaria en uns 55 milions. En dos o tres anys s’iniciaran les obres de les ampliacions previstes per arribar als 70 milions.

El ritme de creixement de Barcelona qüestiona les previsions d’Aena, ja que es podria superar la xifra màxima de 55 milions bastant abans que comencin les ampliacions. El gestor aeroportuari espanyol també compta amb l’aeroport de Girona-Costa Brava com a opció per descongestionar El Prat. A Girona, Aena preveu una capacitat que arribaria als 10 milions de passatgers, ara té 5,7 milions.

El president d’Aena, Maurici Lucena, considera que les adaptacions dels dos aeroports requeriran d’una inversió de 1.600 milions d’euros fins 2026. En aquest pressupost s’inclou l’estació de l’AVE a Girona que connectarà amb tren d’alta velocitat amb Barcelona. D’aquesta manera es pretén convertir l’aeroport Girona-Costa Brava en la quarta pista del Prat.

Un cop realitzades totes les inversions, entre les dues infraestructures, s’aconseguirà la capacitat de donar servei a 80 milions d’usuaris.

Articles relacionats

Back to top button