superior

EmpresesFires i CongressosFormació

15 projectes innovadors del sector turístic, hoteler i gastronòmic, premis Alimara 2019

La 35a edició dels Premis Alimara CETT Barcelona ha reconegut quinze campanyes, accions i estratègies que han aportat innovació per la seva comunicació, producte, servei o comercialització. Alguna de les característiques valorades han estat la sostenibilitat, la creativitat i el compromís social de les campanyes guanyadores.

Des de fa anys Comunicatur participa en el jurat d’aquests guardons que s’han consolidat com un referent del sector turístic en l’àmbit nacional i internacional. Organitzats pel Campus Internacional CETT amb el suport del Saló del Turisme B-Travel els Premis Alimara 2019 han estat els següents:

A la Innovació en Comunicació:

-El Bus a Cegues del Turisme Industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) ha estat distingit amb un dels guardons per haver generat activitat econòmica i cultural en el territori català.

‘Legends of Catalonia’, el joc de realitat virtual impulsat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar Catalunya als Estats Units de Nord Amèrica ha estat premiat per ser una campanya de branded content molt potent i pionera a escala mundial.

-També s’ha premiat la campanya Noah’s Ark de la cadena Axel Hotels que, amb la seva comunicació innovadora i transgressora, pretén generar una implicació social en la lluita pels drets del col·lectiu LGBTI.

A la Innovació en Producte i Servei:

-L’empresa d’hostaleria Dans Le Noir SL ha estat també guardonada pel seu projecte ‘Expansió internacional de l’ètica en la contractació de persones amb diversitat funcional’, una experiència sensorial única, original i sorprenent que afavoreix la tolerància i el desenvolupament personal.

-L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç i Turisme de Barcelona han estat mereixedors d’un dels premis pel seu projecte conjunt ‘Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió. Consolidació d’un projecte en expansió’. El jurat ha destacat que es tracta d’una eina de generació i transferència de coneixement amb una visió 360º de tots els elements clau de la destinació.

-El projecte ‘Tu i Lleida’, de l’agència de viatges Tu i Lleida SL, ha rebut un dels premis per contribuir a la desestacionalització, desconcentració i diversificació del turisme a Catalunya, potenciant la preservació del cel (net) nocturn i la seva Certificació Starlight de la UNESCO.

A la Innovació en Comercialització:

-L’empresa Mirai ha estat reconeguda per la seva proposta ‘Creixement de venda directa dels hotels i millora continua per ajudar-los a aconseguir-ho’, a través de la qual es fa un assessorament integral que combina tecnologia, innovació i consultoria estratègica de distribució online.

-L’aplicació innovadora per a mòbils, Fishlover app, desenvolupada per l’empresa del sector de la restauració Gran Blau (Sensibilitat Gastronòmica SL), ha destacat per proporcionar una millora del servei pels clients amb processos més simples, eficients i eficaços.

-L’experiència innovadora, immersiva i memorable ‘Tastemotion Costa Brava Girona World Tour- The Ultimate Dining Experience’, llançada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i basada en un àpat sensorial inspirat en la Costa Brava i el Pirineu de Girona, posiciona la destinació en el top of mind dels participants a l’acte. Els estudiants del CETT han coincidit, en aquest cas, amb el jurat i li han concedit també el Premi Alimara Estudiants del CETT.

Turisme Responsable i Sostenible:

-Els Alimara han volgut reconèixer també la tasca d’APARTUR (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona) a través del seu ‘Checkin solidari’, una acció solidària promoguda en benefici del Casal dels Infants i el seu programa ‘Vincles’ que posa en valor la capacitat de les empreses turístiques per a contribuir a la millora social del seu entorn més proper.

-Les ‘Rutes científiques i sostenibles per les Comarques de Girona’, promogudes per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, han estat premiades per la seva contribució a la sostenibilitat d’un nou producte turístic que recupera i difon el patrimoni historicocientífic i tradicional del país.

-Finalment, el projecte ‘Turisme responsable amb els animals’, de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), que posa en valor la incorporació d’una nova sensibilitat respectuosa amb els animals en la pràctica turística.

Per últim, el Celler Eudald Massana Noya de Sant Pau d’Ordal, Hosteltur i i els Castellers de Barcelona també han rebut un reconeixement en aquesta edició.

Articles relacionats

Back to top button