AllotjamentDestinacions

Madrid preparada per tancar 10.000 pisos turístics

L’Ajuntament de Madrid acaba d’aprovar definitivament en el seu ple el “Pla Especial de regulació de l’ús de serveis terciaris en la classe d’allotjament” que condiciona les llicències d’activitat d’habitatge d’ús turístic (HUT)

Igual que passa a Barcelona, ​​les restriccions a l’activitat es concentren principalment en els barris de la zona centre. Entre els requeriments per als pisos d’aquesta àrea s’exigeix ​​que tinguin un accés independent al del conjunt de la comunitat de veïns. Aquesta condició redueix de facto l’oferta de lloguer turístic a la capital.

La mesura aprovada en el ple -amb el suport d’Ahora Madrid i PSOE i el rebuig de PP i Cs- afectarà el 95% dels pisos turístics que hi ha a Madrid i que no podran comptar amb la llicència d’activitat terciària d’allotjament. Per considerar-se lloguer turístic els allotjaments s’hauran de llogar més de 90 dies a l’any i canviar l’ús de l’habitatge de residencial a terciari. S’equiparen així els HUT amb altres allotjaments com hotels i pensions. D’altra banda, els pisos llogats a turistes menys de 90 dies a l’any no requeriran llicència.

Les autoritats madrilenyes defensen la mesura perquè, tot i que no creuen que hi hagi una saturació turística a la ciutat, volen evitar la turistificació de la capital en un futur amb la consegüent pèrdua d’identitat dels barris. La regidoria de sostenibilitat ja quantifica que al barri de Sol hi ha dos turistes per cada resident.

La plataforma Airbnb creu que aquest Pla municipal inclou restriccions desproporcionades. Alguns propietaris madrilenys de pisos turístics han anunciat accions legals contra aquestes mesures.

Pla Especial de regulació de l’ús de serveis terciaris en la classe d’allotjament

Articles relacionats

Back to top button