superior

Destinacions

Els hotelers de Girona demanen a l’administració que es posi “les piles”

L’ocupació hotelera a Girona ha caigut un 10% en 2008 passant del 72% al 62%, segons ha anunciat Xavier Nicolazzi, president de l’Associació d’Hosteleria Girona-Radial. Nicolazzi ha demanat a les administracions competents que reaccionin i “es posin les piles” per impulsar polítiques turístiques eficaces.

El comportament negatiu de l’activitat hotelera gironina, especialment en l’últim trimestre amb un descens de l’ocupació del 35%, ha obligat a l’associació a sol•licitar un pla que garanteixi i consolidi la ciutat i la seva àrea d’influència a curt i mig termini.

Com recursos a potenciar l’associació destaca l’Auditori Palau de Congressos o l’equip de futbol de Girona que juga en la Segona Divisió A, entre altres. També demanen que es busqui major repercussió a la sortida d’una de les etapes del Tour de França des de Girona, perquè diuen, en aquests moments només els aportarà un dia i mig d’ocupació hotelera.

El sector de la restauració, igual que els hotels, ha perdut facturació, quantificada en un 30% menys que en l’any anterior.

Finalment, des de l’associació qüestionen la possible obertura de nous hotels. Sense arribar a demanar una moratòria sí van demanar una reflexió entorn de la necessitat de nous establiments. Volen que es tingui en compte la seva opinió atès que en els pròxims anys estarien previstes més de 1.000 noves places.

Back to top button