superior

Destinacions

Catalunya acumula un descens del 6,3% del turisme estranger durant 2008

En els onze primers mesos de l’any Catalunya ha perdut 847.902 turistes estrangers, un 6,3% menys que l’exercici anterior, situant-se com la destinació de l’Estat que més ha retrocedit respecte el 2007. El mercat francès ha experimentat un fort descens (-15,9%).

Pel que fa al mes de novembre, la reculada ha estat encara més acusada, concretament del 10%. Aquesta caiguda de novembre es deu principalment al descens del turisme del Regne Unit. Per la seva banda els turistes francesos, que han tingut un comportament força dolent durant tot l’any, s’han recuperat sensiblement en novembre amb un augment del 6,4% -insuficient per compensar el 10 mesos anteriors-

Malgrat el descens acumulat en 2008 les dades turístiques facilitades per Frontur sobre moviments turístics en fronteres mantenen Catalunya en la posició de lideratge del turisme estranger a Espanya. Fins el mes de novembre havien arribat a Catalunya 13.458.751 turistes internacionals, el 24,6% del total de l’Estat i 3 milions més que a les Illes Balears i 5 milions més que a les Canàries.

En el que portem d’any tant l’allotjament hoteler com el no hoteler han experimentat un cert descens, del 1,7% i el 2,7% respectivament. Per contra l’habitatge de lloguer acumula un increment del 5,5% durant el 2008.

Arribades de turistes internacionals. novembre 2008

Font. IET

Back to top button