superior

Tecnologies

Google entrarà en el mercat dels viatges online

El gegant Google té intenció de comprar per 556 milions d’euros l’empresa especialitzada en programari de recerca i comparativa de viatges aeris a internet, ITA. Amb aquesta tecnologia el cercador mostrarà directament als usuaris on trobar les millors ofertes, el següent pas serà la venda directa al consumidor.

ATI proporciona la tecnologia que impulsa els sistemes de reserves i viatges combinats online i això s’ha interpretat com un desafiament a la indústria de les grans agències de viatges online com Orbitz, Expedia i Lastminute.com. El pastís d’Internet és molt interessant i en constant creixement. El director executiu de Google, Eric Schmidt, diu que “hi ha més espai per a la competència i la innovació en viatges en línia, anem a millorar la informació sobre vols i la manera d’organització del viatge."

Els intermediaris de viatges veuen en Google una amenaça per al sector i han començat ha repensar els seus models de negoci ja que amb la nova tecnologia d’ITA el gegant d’Internet identificarà als clients on adquirir les millors ofertes de viatges. En principi això comportarà una redirecció de tràfic cap a llocs web de viatges però existeix el perill que en última instància comenci a vendre bitllets i paquets combinats sense intermediació.

Per la seva banda, Microsoft ha anunciat la seva intenció d’entrar en el mercat amb el seu propi web de comparativa de tarifes, Bing Travel, llançat en els EUA fa un any. Bing Travel, que també compara les tarifes d’hotel, és capaç de predir les fluctuacions de preus, el que permet als usuaris esperar el millor moment per realitzar la reserva.

L’adquisició d’ITA per Google és probable que sigui examinada pels reguladors federals de competència d’EUA, tenint en compte que Google ja és l’empresa més poderosa d’Internet.

Back to top button