superior

Empreses

La Caixa es deslliga de PortAventura

El holding Criteria de La Caixa avança en la seva desvinculació de PortAventura. Ha anunciat que ven la seva part de PortAventura (50% de les accions) a Investindustrial que passarà a controlar el 100%. Aquest anunci se suma a l’oferta de venda dels terrenys situats al costat del parc als promotors de Barcelona World i que encara són propietat de La Caixa.

La Caixa continua així la seva desvinculació i desinversió a la zona en no considerar-la estratègica. Els representants de l’entitat financera van deixar clar que el seu paper a Barcelona World serà el de venedors d’uns terrenys, i que en cap cas eren ni promotors ni inversors del projecte.

En 2009, Criteria va iniciar la venda del Parc al grup italià Investindustrial, de la familia Bonomi, que conclourà ara amb el control total de PortAventura. En aquests quatre anys la firma italiana haurà invertit 200 milions d’euros en l’adquisició del Parc.

Port Aventura inclou el parc temàtic i el Caribe Aquatic Park, els hotels Port Aventura, Caribe Resort, Gold River i El Paso, així com el Centre de Convencions. Per la seva banda, Criteria manté el 100% de l’empresa propietària, entre d’altres actius, dels terrenys per a ús residencial i comercial, els camps de golf i el Beach Club.

L’assignatura pendent de PortAventura és l’ampliació de la seva clientela al mercat internacional que a data d’avui no arriba al 40% dels visitants. Per aconseguir-ho estan previstes inversions de 75 milions d’euros en cinc anys en l’expansió del parc, hotels i un parc aquàtic.

Segons informen des del holding de La Caixa, “PortAventura és, en l’actualitat, el parc temàtic – resort líder d’Espanya en ingressos, en visitants i rendibilitat, i el tercer del sud d’Europa en nombre de visitants. En 2011 va tancar amb 3,7 milions de visitants, un 16% més que l’any anterior”.

[HOME]

Back to top button