superior

Formació

La Comunitat Mediterrània de Turisme Sostenible ja treballa els 10 primers projectes

La innovació en turisme, l’economia circular, el canvi climàtic i la preservació del medi natural i la biodiversitat són els eixos principals dels primers projectes presentats en els quals ja s’hi està treballant.

Destaca la col·laboració de diferents ens locals de la província de Barcelona, com la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), que participa en el projecte SMITour que investiga eines d’intel·ligència turística per al desenvolupament del turisme industrial a la Mediterrània; o l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa, que participen en el projecte LIBECCIO dedicat a la transformació digital com a eina de suport per a la gestió de les destinacions turístiques.

Imatge de la trobada a Roma de la nova Comunitat Temàtica de Turisme Sostenible. Foto: Diputació de Barcelona

També avancen els treballs per crear la plataforma Join the Med, com un pol de coneixement i de capacitació que recull recursos d’interès per al turisme, i la creació dels quatre clústers temàtics (innovació, economia circular, canvi climàtic i protecció de la biodiversitat), que són els quatre objectius específics del programa.
Aquests deu primers programes representen una inversió de més de 18 milions d’euros dels fons FEDER.

La Comunitat Mediterrània de Turisme Sostenible compta amb altres socis, entitats i organismes de diferents països del Mediterrani, com ara la Universitat de Tessàlia (Grècia), l’Euroregió Adriàtica Iònica (Croàcia), la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes (França), la xarxa NECSTouR (Bèlgica), la xarxa d’Universitats del Mediterrani (Itàlia), el Plan Bleu (França) i la Universitat de Tirana (Albània).
Té una durada prevista de set anys i un pressupost de cinc milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona gestiona directament 843.000 euros.

Teniu més informació sobre el programa Interreg Euro-Med AQUÍ.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button