superior

Empreses

L’èxit turístic de la Sagrada Família continua augmentant

Les obres del temple de la Sagrada Família avancen a bon ritme, però encara avancen més ràpid el nombre de visitants i els ingressos que generen. La data de finalització prevista pel 2026, centenari de la mort de l’arquitecte Antoni Gaudí, no està assegurada per l’aturada que va suposar la covid. Però amb els més de 100 milions d’euros que va ingressar l’any passat el pla d’execució té marge per reajustar-se i fer que la construcció segueixi a bon ritme.

Abans de la pandèmia, el 2019, la Sagrada Família venia 4,7 milions d’entrades i l’any passat van ser 3,8 milions. Malgrat això els ingressos del 2019 (102 milions d’euros) són pràcticament els mateixos que el 2022 (100,7 milions d’euros). Amb el 80% de visites ha igualat els ingressos.

Els turistes que la visiten són un 82% internacionals: nord-americans (14%), francesos (11,2%), i italians (9,4%). Per nacionalitats el turista espanyol és el majoritari amb un 17,5%.

El balanç de la situació actual del monument més emblemàtic de Catalunya és que ha rebut més visitants dels esperats. Encara pendent de la reactivació del mercat turístic asiàtic (Japó i la Xina) el futur turístic del temple és immillorable.

La Sagrada Família té subscrit un conveni amb l’ajuntament pel qual aporta uns quants milions d’euros anuals per pal·liar l’impacte dels turistes al barri on se situa el temple i per adequar l’espai públic i enjardinament de la zona.

Articles relacionats

Back to top button