superior

Empreses

El nou conveni de les agències de viatges està encallat

La patronal de les agències ofereix una pujada salarial del 5% fins al 2024, a raó del 3% aquest any i d’un 2% el proper. Els sindicats no la comparteixen i reclamen una pujada de dos dígits els propers anys. Un dels sindicats reclama superar el 20% en quatre anys.

Els empresaris del sector tampoc no accepten avançar el pagament de la futura pujada salarial com reclamaven els representants dels treballadors a l’inici de les negociacions. Res de pagaments a compte ara com ara, diuen des de la patronal.

L’element clau de la negociació del conveni col·lectiu se centra en l’increment salarial. L’aprovació del conveni està supeditada gairebé únicament perquè la pujada sigui notable i significativa per als treballadors. Sense aquesta premissa els sindicats no signaran cap acord, segons es desprèn del seu posicionament.

Amb això, les negociacions entre la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges i els representants sindicals, que es van iniciar el mes de febrer, es reprendran el 21 de març. Les parts preveuen que l’acord vagi llarg.

Articles relacionats

Back to top button