Destinacions

Barcelona és la tercera ciutat més fotografiada d’Europa a Instagram

La Sagrada Família de Gaudí seguida del Camp Nou són els indrets més fotografiats de Barcelona amb presència a Instagram. La Ciutat Comtal és la tercera amb més ‘hashtags’ en aquesta xarxa social després de Londres i París.

Els viatgers utilitzen les xarxes socials per compartir les imatges de les destinacions que visiten. Instagram, la plataforma social líder en el camp de la fotografia, és un gran aparador de monuments, paisatges i fins i tot de plats de restaurant.

Això fa que Instagram s’hagi convertit en una de les eines promocionals del turisme més potents. Els viatgers compateixen amb els seus seguidors els atractius més interesants de les destinacions i accentuen la seva notorietat. Es tracta d’una promoció espontània, sense filtres ni interessos que tenen un impacte superior a les campanyes publicitàries de turisme.

L’atractiu turístic de Barcelona, amb l’arquitectura modernista i la vida nocturna, ha situat el ‘hashtag’ amb el seu nom en el pòdium de ciutats a Instagram. Més de 46 milions d’imatges estan identificades amb l’etiqueta #barcelona (la Sagrada Família, el monument més fotografiat, 1,2 milions)

Només superen la ciutat de Barcelona les capitals del Regne Unit, amb gairebé 120 milions de referències, i de França, amb més de 100 milions de mencions. Completen el llistat de les deus principals ciutats etiquetades a Instagram Roma, Berlín, Madrid, Amsterdam, Lisboa, Hamburg i València.

Articles relacionats

Back to top button