superior

TransportMercats

Comença a operar el que podria ser el major aeroport del món

El nou Aeroport d’Istanbul, que està en funcionament des d’aquest mes d’abril, té capacitat per convertir-se en el de més trànsit a nivell mundial.

La nova infraestructura suposa una reubicació de l’Aeroport internacional Atatürk. La mudança ha consistit en una operació logística d’una envergadura sense parangó. En pocs dies han traslladat durant les nits 10.000 tones de peça d’equips en 686 tràilers i centenars d’altres vehicles, una mesura considerada la més gran en la història de l’aviació.

Aquest nou Aeroport d’Istanbul atendrà 90 milions de passatgers a l’any i és un megaprojecte del president Recep Tayyip Erdogan. La terminal compta amb 76.500.000 de metres quadrats. El seu objectiu és convertir-se en el més gran del món amb un trànsit de 200 milions de passatgers anuals. Per arribar a aquesta fita hauran de passar uns 10 anys, fins que l’aeroport s’hagi expandit completament.

Per gestionar els 200 milions de passatgers el nou aeroport automatitza molts dels processos, incloent-hi els sistemes de reconeixement facial, per optimitzar al màxim les operacions.

Amb 90 milions de passatgers el primer any esta al nivell d’aeroports com el de Heathrow, a Londres; o Schiphol, a Amsterdam. La situació d’Istanbul al corredor Europa-Àsia-Àfrica-Orient Mitjà li confereix una posició estratègica per als vols de connexió. Des d’allà s’assoleixen vols amb els Estats Units o Austràlia.

Articles relacionats

Back to top button