superior

Destinacions

50 empreses de les comarques de Girona es bolquen amb el turisme actiu

Mig centenar d’empreses i entitats turístiques han programat més de 140 activitats vinculades als espais i parcs naturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Durant el proper mes de maig, en la segona edició del Festival d’Activitats a la Natura, Ennatura’t, es concentraran totes les activitats nàutiques, esportives, cicloturisme, senderisme i de descoberta de la natura.

El festival és resultat de la voluntat d’empreses emprenedores en aquest sector interessades per evolucionar cap la creació de productes innovadors. Ofereix un ventall de propostes dirigides a famílies, amants de l’aventura, aficionats a la bicicleta, esportistes de tots els nivells… que els permet descobrir el territori d’una manera diferent i a uns preus “raonables”, segons els organitzadors.

Ennatura’t l’organitza el Patronat de Turisme Costa Brava i compta amb la col·laboració d’esportistes d’elit gironins. Des del patronat han destacat que aquest festival “permet constatar que el sector de les activitats de turisme actiu a la natura tenen un gran interès per professionalitzar-se, especialitzar-se i associar-se per esdevenir més competitius i reactius al mercat turístic”.

Algunes de les propostes i activitats programades, segons la tipologia:

Nàutiques: ecocaiac, al cap de Creus; sortida amb embarcació de pesca a Roses, i el dia del submarinista no iniciat, que es podrà practicar als diferents centres d’immersió de la Costa Brava.

Cicloturisme: Bird and bike, a Castelló d’Empúries; ruta en burricleta pel Parc Natural del Montgrí; camí natural de la Muga en BTT i llegendes del Ripollès amb e-bike.

Senderisme: Balandrau, el mirador del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; aprendre fotografia mentre es camina per les basses d’en Coll (Aiguamolls de l’Empordà), i senderisme al camí de ronda amb arròs caldós i barca de pescadors.

Descoberta de la natura: les papallones del Parc Natural de la Garrotxa; la formació de la Cerdanya i l’aixecament del Pirineu, i la visita al Molló Parc amb guiatge personalitzat d’un cuidador.

Activitats esportives: estratègies de millora de la tècnica de la cursa i musculació específica per a corredors amb Esther Guerrero, entrenament de quadriatló amb Albert Coromines i vies braves amb una variant de swimrun.

També hi ha programades estades de caps de setmana i paquets d’estades més perllongades com són: La vida a les muntanyes – Família intrèpida o el cap de setmana de senderisme pels volcans de la Garrotxa, o Pirates a la vista a Llançà o el cap de setmana de snorkel en família, entre d’altres.

Articles relacionats

Back to top button