superior

Allotjament

Els càmpings exploren noves tipologies per seguir innovant

Les bones perspectives per al sector del càmping estan promovent noves instal·lacions i noves tipologies d’establiments. L’especialització i la qualitat en el servei destaquen en el sector.

Entre les noves inversions destaca el projecte de nou càmping resort a la Costa del Garraf. Segons detalla Campireport.com, el nou càmping té prevista l’obertura el 2018 amb 600 parcel·les, 150 de les quals per a bungalows, en el municipi de Cubelles.

A més, els promotors tenen previst instal·lar 50 mobil-homes propietat de particulars mitjançant un contracte tancat. Aquesta fórmula crida l’atenció ja que s’introdueix en l’àmbit del turisme residencial. Com ja va informar Comunicatur, l’administració catalana va modificar la Llei de Turisme en 2015 per potenciar el condomini, una fórmula que permet tenir un allotjament en propietat en un establiment hoteler o de càmping.

Així doncs, en el condomini els propietaris poden comptar amb l’habitació, bungalow o parcel·la però els serveis els gestionaria l’empresa turística. Està per veure si el nou resort de Cubelles s’acull a aquesta modificació normativa. La intenció del canvi en la llei buscava facilitar la captació d’inversors particulars en la compra d’unitats d’allotjament.

El càmping ‘boutique’

Com ja va passar en el sector hoteler, ara els càmpings s’han sumat a la tipologia ‘boutique’. Els hotels es definien per ser establiments de petit format amb una singularitat en el seu disseny, decoració i en la seva oferta gastronòmica i tracte al client. Els càmpings també busquen la seva diferenciació i sofisticació en un món de l’allotjament molt competitiu.

Campireport informa que “d’un temps ençà alguns càmpings del país, amb bon criteri comencen a emprar el terme càmping boutique per definir-se”. Les característiques d’aquests establiments són el seu “petit tamany, situats en llocs de gran bellesa natural, lluny de les zones turístiques massificades, amb encant i una oferta singular”.

Articles relacionats

Back to top button