superior

abajo

Mercats

Andorra posa en funcionament el passaport més segur del món

El Govern andorrà ha començat a expedir un nou passaport de caràcter biomètric denominat de tercera generació que incorpora sistemes de seguretat que el fan pràcticament “infalsificable”.

Els ciutadans andorrans estrenen aquest document que començarà a estendre’s a nivell global. El passaport està considerat el més segur del món. Entre les noves mesures de seguretat incorpora la impressió en laser color sobre una base de policarbonat. Gràcies en questa tecnologia làser el nou passaport no es podrà duplicar. A més, incorpora un xip i la pàgina es divideix en dues zones, una d’inspecció visual i l’altra de lectura automàtica, segons ha informat el Govern d’Andorra.

La fotografia incorporada en el passaport s’ha de realitzar en unes màquines especials situades en els llocs d’expedició i ja no la pot portar un mateix. Es tracta d’un sistema de validació de la imatge que compta amb fins a 20 paràmetres de control i validació diferents.

Per la seva banda, la directora comercial de l’empresa Oberthur Technologies, responsable del projecte governamental de canvi de passaport, ha explicat que actualment s’està treballant per implementar aquest passaport d’alt nivell en altres països, però que de moment només el disposa el Principat. Ha assegurat que amb la nova tecnologia incorporada fa que Andorra disposi del passaport més segur del món, perquè “no permet falsificacions i garanteix una seguretat total”.

La seguretat nacional dels estats davant fenòmens de delinqüència transnacional i de terrorisme faran que aquest model de passaport s’estengui. Fa uns dos anys que va entrar en vigor per als estats de la Unió Europea (UE) la necessitat d’introduir més mesures de seguretat al xip dels passaports. Andorra, que no forma part de la UE, s’ha avançat per homologar les mesures de seguretat amb la dels països de l’entorn.

Articles relacionats

Back to top button