superior

TransportMercats

Els tribunals aturen el veto de Trump

Per tercera vegada la justícia nord-americana ha aturat el decret de veto migratori del president Donald Trump. Per ara, els ciutadans provinents dels set països musulmans vetats podran continuar accedint als Estats Units.

En aquesta ocasió ha estat el Tribunal d’Apel·lacions dels EUA qui ha rebutjat el recurs que el govern Trump havia presentat contra la suspensió al seu veto migratori. El president està disposat a plantar batalla legal i ja ha respost que portarà al Tribunal Suprem la decisió judicial per tornar a bloquejar les seves fronteres. Trump ha estat molt clar en conèixer la decisió del tribunal de suspendre el seu decret presidencial: “Ens veiem als tribunals, la seguretat de la nostra nació està en joc”

La decisió dictada per Trump aturava durant 90 dies l’emissió de visats per a ciutadans de set països de majoria musulmana: Líbia, el Sudan, Somàlia, Síria, l’Iraq, l’Iran i el Iemen. A més suspenia durant 120 dies l’acollida de refugiats, i en el cas de refugiats sirians de manera indefinida. El caos es va instal·lar en els aeroports internacionals nord-americans que durant els dies que va estar vigent van bloquejar i retenir als ciutadans d’aquests països. Els canvis en els requisits d’entrada als EUA van descol·locar les companyies aèries que no sabien com gestionar aquesta nova situació.

Un jutge federal va ordenar suspendre l’ordre temporalment i els ciutadans dels països afectats bloquejats s’han accelerat a viatjar als Estats Units. Ara, amb la ratificació del Tribunal d’Apel·lacions, el decret presidencial sobre immigració queda suspès i la normalitat a les fronteres obertes es mantindrà per un període encara desconegut. Les aerolínies estan autoritzant l’embarcament de passatgers amb normalitat.

Per altra banda, Donald Trump està intentant guanyar-se la complicitat del sector aeronàutic. En una trobada amb les principals companyies aèries americanes del país els ha anunciat que els abaixarà impostos i els alliberarà part de la regulació, en línia amb la seva política econòmica que vol aplicar a tots els sectors econòmics.

Articles relacionats

Back to top button