superior

abajo

Destinacions

El turisme a la comarca del Maresme. Cap a on anem?

La comarca del Maresme és una franja costanera allargassada, situada entre la Costa de Barcelona, la Serra de Marina, la serralada Litoral i el Parc del Montnegre i el Corredor que conserva un paisatge muntanyós sorprenent, a tocar de la Mediterrània, entre Barcelona i la Costa Brava. Rica en tradicions, gastronomia i patrimoni, s’ha convertit des de fa més de 50 anys en una destinació turística internacional, gràcies, entre d’altres, al seu clima excel·lent durant tot l’any.

La costa i les platges del Maresme són la seva cara més coneguda, tant a nivell nacional com internacional. Compta amb nombroses i diverses; des de petites cales amb un enorme valor paisatgístic, fins a àmplies platges que disposen de tot tipus d’instal·lacions esportives i lúdiques.

Tradicionalment coneguda com a comarca de sol i platja, el Maresme està treballant des de fa uns anys una oferta complementària per tal d’oferir-la a visitants i turistes -alhora que residents- basada en productes culturals, gastronòmics, esportius que juguin un paper important a l’hora de trencar amb l’estacionalitat que la caracteritzava fa uns anys. Totes les accions que es desenvolupen es fan en el marc de la promoció de la marca Costa Barcelona.

Des del Consorci de turisme s’ha apostat per la generació d’ocupació a través del projecte Esports i Feina, liderat per la gerència d’Esports de la Diputació de Barcelona i que permetrà crear nous llocs de treball a través de la dinamització dels equipaments esportius, així com de l’organització de proves esportives de diverses disciplines. Per altra banda, l’interès del territori per fomentar rutes de senderisme i de cicloturisme, tant de carretera com d’oci, ens marquen grans reptes per desenvolupar en els propers anys.

cal destacar l’esforç que estan fent moltes poblacions de la comarca per oferir propostes de diversificació

En aquest sentit, cal destacar l’esforç que estan fent moltes poblacions de la comarca per oferir aquestes propostes de diversificació; consolidació del Festival Laietania (promoció del nostre patrimoni iberoromà), el gran ventall de festivals musicals consolidats que s’organitzen durant tot l’any, la diversitat de visites guiades, posant en valor la via Marina del Camí de Sant Jaume, el Maresmar (trobada d’embarcacions centenàries)… La coordinació de més de 50 cites gastronòmiques basades en productes locals, tals com les maduixes i els pèsols del Maresme, la DO Alella o els productes del mar, converteixen el Maresme en una zona molt desitjada pels amants del bon menjar.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, com a ens dinamitzador, coordinador i integrador del turisme a la comarca, aposta per treballar a favor d’un turisme de qualitat i sostenible basat en els efectes a mig i llarg termini, i que integri el creixement econòmic amb la preservació del medi ambient, l’aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació sense perdre la identitat local, que són els principals actius de desenvolupament turístic en el futur. Per aquest motiu, el Consorci de turisme coordina juntament amb Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona el desplegament del projecte de compromís amb la sostenibilitat turística Biosphere.

El Maresme aposta per la projecció dels seus recursos a través del Maresme Film Commission, un servei per a facilitar la feina dels localitzadors i productors audiovisuals que volen rodar a la comarca i difondre la seva imatge arreu.

El Maresme, malgrat ser una destinació turística madura, es troba en ple procés de creació de nous productes turístics que permetin generar diverses propostes per millorar l’experiència del visitant.

 

Joaquim Arnó

President del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Articles relacionats

Back to top button