superior

abajo

Destinacions

Gastronomia i mar, punts forts de Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita, a les Terres de l’Ebre, té enguany algunes interessants novetats turístiques, entre elles, la creació del col•lectiu gastronòmic La Ràpita-Delta de l’Ebre.

El recentment creat col•lectiu de cuina, impulsat per la regidoria de Turisme de la localitat, té com a objectiu promoure tant el turisme com la gastronomia local. Agrupa 15 restauradors i 14 productors agroalimentaris i forma part de la plataforma Col•lectius de Cuina de Catalunya.

Les Terres de l’Ebre en general, i Sant Carles de la Ràpita en particular, són indrets rics en productes naturals, com ara diverses varietats d’arrossos, els musclos, les ostres, les gambes i els llagostins. A més, cap a l’interior es poden trobar cultius de cítrics, camps de vinyes i oliveres mil•lenàries. Amb aquests elements, la gastronomia local ofereix arrossos cuinats de diverses maneres, plats a base de marisc i peix fresc, i també vins de reconegut prestigi.

D’altra banda, també s’està treballant per potenciar el paper de l’estació nàutica de Sant Carles de la Ràpita, una associació d’empreses, institucions i col•lectius que s’han unit per oferir un ampli ventall de propostes de lleure al municipi i al Delta de l’Ebre. Entre les activitats més destacades hi ha la vela, el caiac, la pesca, el kitesurf, el cicloturisme i l’ecoturisme.

També es poden visitar els vivers d’ostres i mol•luscs seguint la nova Ruta del Musclo i l’Ostra, i tastar allà mateix el marisc del Delta de l’Ebre. Per gaudir d’una visita tranquil•la de la zona, una bona opció és fer una excursió marítima per la badia, en vaixells turístics o llogant petites embarcacions. / Agustí Valls avalls@futurpress.net

 

Back to top button