Organismes / Política turística

La liberalització del sector turístic comença a Madrid

La Comunitat de Madrid liberalitzarà el sector turístic i l’hostaleria eliminant les autoritzacions de classificació y substituint-les per una comunicació o una declaració responsable. La desregulació, que vol donar compliment a la Directiva de Serveis Europea o directiva Bolkestein, contempla suprimir 70 normes autonòmiques.

Les agències de viatges no estaran obligades a tenir el títol llicencia per a l’exercici de l’activitat, que serà substituïda per una comunicació responsable i per a obrir un hotel o casa rural els tràmits s’escurçaran en uns sis mesos. La Comunitat de Madrid és una de les primeres administracions a aplicar la directiva Bolkestein amb el pretext de crear 20.000 llocs de treball i disminuir a la meitat els terminis per a llicències.

El sector professional està molt preocupat per l’aplicació d’aquesta Directiva de Serveis ja que permetrà que entrin en l’activitat nous operadors amb poques garanties que poden perjudicar la professionalitat i reputació del sector. Pel que fa a Catalunya, la Generalitat no ha informat encara de com traslladarà al seu ordenament la Directiva de Serveis Europea a pesar que ha d’estar traslladada abans de final d’any.

L’Executiu de Madrid s’ha mostrat molt favorable a la nova directiva comunitària que considera “dinamitzarà l’activitat econòmica, agilitarà el procés per a la creació de noves empreses en sectors clau per al desenvolupament de la regió com el comerç, el turisme, el sector serveis i el mercat industrial i energètic”. Una altra de les prohibicions que s’aixecaran a Madrid amb la nova normativa és la que els restaurants i bars dels hotels no tinguin accés directe al carrer. A partir d’ara, aquests locals podran atendre a tot tipus de clients i a més podran tenir terrasses./Ag EP

Back to top button