superior

Fires i CongressosMercats

L’encariment de l’euro front el ruble posa en perill el turisme rus

Les destinacions turístiques europees s’han encarit en poques setmanes un 20% per als turistes russos. El canvi ruble/euro és una preocupació pels operadors russos que programen Catalunya i Espanya.

Durant la fira MITT de Moscou els professionals turístics han detectat la preocupació dels operadors per la situació que està ocasionant la devaluació del ruble i el consegüent encariment de la destinació. Això, sumat a la incertesa política generada per la crisi d’Ucraïna no deixa entreveure un futur clar per al turisme rus.

El 80% del turisme rus que arriba a Catalunya ho fa intermediat i fa una despesa mitjana diària de 140 euros amb estades llargues d’unes 10 nits. El que sembla clar és que l’època dels creixements turístics del 30% ja ha passat a la història i que l’objectiu és mantenir el turisme en les quotes actuals.

En el cas de Catalunya el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha declarat des de la MITT que “la voluntat és fidelitzar els turistes russos i de la resta de països de l’Europa de l’Est que ja arriben a Catalunya oferint nous productes i incentius per intentar retenir-los a la destinació”.

Una altra via per mantenir els contingents de turistes és ampliar la procedència dels russos que arriben a Catalunya, més enllà de Moscou i Sant Petersburg i incorporar nous visitants de la classe mitjana als fluxos turístics.

Rússia és ja el cinquè mercat emissor de turistes a Catalunya i segon en despesa. Durant l’any 2013 van arribar a Catalunya més de 977.000 turistes russos, xifra que suposa un increment del 31,8% respecte l’any anterior, que van generar uns ingressos superiors als1.320 milions d’euros (un 24,6% més respecte la xifra de 2012).

Articles relacionats

Back to top button