superior

Empreses

Barceló compra Orizonia i es situa entre els grans grups turístics

Barceló Viatges ha arribat a un acord per adquirir Orizonia i injectar 40 milions d’euros. El grup resultant adquireix un volum "sense precedents" en el sector turístic espanyol.

L’operació col•loca a Barceló com un dels majors grups turístics. Amb una facturació que superarà els 4.000 milions d’euros segueix la seva aposta per posicionar-se entre els principals turoperadors, per davant de Globalia (3.082 milions d’euros) i Viatges El Corte Inglés (2.425 milions d’euros)

La compra s’efectuarà abans de finalitzar el mes de gener si els òrgans de la Competència i les entitats financeres no són contràries a l’operació. La injecció econòmica permetrà estabilitzar el balanç de la companyia i el pagament immediat de les nòmines pendents al personal d’Orizonia.

El Grup Barceló, fundat a Palma de Mallorca fa més de 80 anys, compta amb més de 140 hotels en 16 països i més de 400 agències de viatges en 22 països. La propietat del grup està en mans de la família Barceló des de fa 3 generacions.

Per la seva banda, Orizonia compta amb una plantilla d’uns 5.000 empleats, uns 8 milions de clients i factura 2.500 milions d’euros. Opera sota marques com Vibo Viajes (antiga Viajes Iberia), la seva aerolínia Orbest, la seva divisió de receptiu Smilo i la seva hotelera Luabay, a més de majoristes com Kirunna, Soplan, Condor, Iberojet i Viva Tours.

El passat 2 de novembre Telefònica i el grup Orizonia, propietari cadascun del 50% de Rumbo, van vendre la seva participació en aquesta agència de viatges online al grup suís Bravofly, per 74 milions d’euros.

[HOME]

Back to top button